Ekonomi

Bill Ackman ve eşi Tel Aviv Borsası’na yatırım yapıyor

Milyarder hedge fonu yöneticisi Bill Ackman ve eşi Neri Oxman, Tel Aviv Borsası’nın (TASE) %4,9 hissesini 25 milyon dolara satın aldı. Bu yatırım, TASE’nin her biri 20,60 şekel fiyatla 17,2 milyon hissenin toplam değeri 353,4 milyon şekel yani yaklaşık 95 milyon dolar karşılığında sattığı ikincil arzının bir parçası olarak açıklandı.

TASE hisselerinin Çarşamba günü %7,6 oranında arttığı arz, İsrail, ABD, Avrupa ve Avustralya’dan yatırımcıların ilgisini çekerek İsrail pazarına duyulan güçlü güvenin sinyalini verdi. Canadian Pacific Demiryolu (NYSE:CP) ve Chipotle Mexican Grill (NYSE:CMG) gibi şirketlerin performanslarını artırmadaki etkili rolüyle tanınan Ackman, stratejik hamleleriyle yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor.

TASE, komiteler ve diğer masraflar düşüldükten sonra hisse satışından elde edilen net gelirin 242 milyon şekele ulaştığını, borsanın teknoloji altyapısına yatırıma ayrıldığını belirtti. Sürecin 25 Ocak’ta tamamlanması bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl yüzde 27 getiri sağlayan New York merkezli hedge fonu Pershing Square Capital Management’ın başkanlığını yapan Ackman, bu kişisel yatırımdaki temel motivasyonunun beklenen yüksek getiri olduğunu belirtti. Uzun vadede ciddi büyüme potansiyeli olan bir ülkenin borsasında pay sahibi olmayı değerli bir yatırım fırsatı olarak görüyor. İsrail’e verdiği desteği, ekonomisine ve gelecek beklentilerine olan güvenini vurguladı.

Yatırım faaliyetlerinin yanı sıra antisemitizmle mücadelede de söz sahibi olan Ackman, geçtiğimiz günlerde Harvard Üniversitesi’nin eski lideri Claudine Gay’e baskı yaparak istifa etmesine neden olmuştu. Ackman ayrıca 7 Ekim’deki Hamas saldırılarına karşı İsrail’i destekledi ve Harvard yönetimini etkileme çabalarında aktif olarak yer aldı.

Jefferies, TASE teklifi için tek küresel yerleştirme koordinatörü olarak görev yaptı ve Leader Capital Markets, İsrail’deki yerel yerleştirme koordinatörü rolünü üstlendi. İşlemde kullanılan döviz kuru 3,7322 şekel ila 1 dolardı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

basciftlikajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu